Han är den sista av sin art – ska hitta en partner på Tinder

Sudan är den sista hanen av sin art – en vit trubbnoshörning. Nu har noshörningshanen hamnat på dejting-appen Tinder, som ett försök att samla in pengar för att rädda arten. Ungefär 10 miljoner dollar behövs för att utveckla metoderna rapporterar tidningen BBC.

Under 2016 träffade den svenska organisationen The Perfect World Foundation´s två grundare noshörningen Sudan under en resa till Ol Pejeta – världens största fristad för svarta noshörningar.

– Sudan lever i Ol Pejeta tillsammans med världens sista två honor av arten vit trubbnoshörning. Noshörningshannen är för gammal för att kunna fortplanta sig och han låg mest ner på marken under vårt besök, säger Ragnhild Jacobsson, grundare av The Perfect World Foundation.

Ragnhild berättar att medarbetarna på Ol Pejeta lever under tidspress. Sudan är 43 år gammal och kommer inte leva många år till. The Perfect World Foundation har tidigare skänkt 50 000 svenska kronor till Ol Pejeta för att hjälpa dem att rädda arten. Men mer pengar behövs.

– Ol Pejeta har startat en fantastisk kampanj där användare av dejting-appen Tinder får möjligheten att donera pengar när de stöter på Sudan´s bild. De behöver 10 miljoner dollar för att skapa de metoder de behöver för att rädda arten, säger Ragnhild Jacobsson.

– Noshörningen jagas hårt för sina horn och Sudan är omgiven av livvakter dygnet runt som skyddar hanen från tjuvjägare. När Sudan dör så försvinner även en hel art, avslutar Ragnhild Jacobsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s