Välgörenhetslopp ska samla in 1,5 miljoner kronor till Barncancerfonden

Fjolårets premiärupplaga av välgörenhetsloppet Vitamin Well Run of Hope samlade in 1,1 miljoner kronor till Barncancerfonden. Vitamin Well är fortsatt huvudsponsor till årets lopp – med målsättningen att samla in 1,5 miljoner kronor och att minst 150 lopp genomförs runt om i landet.

Loppet är ett välgörenhetslopp där anmälningsavgifterna tillfaller Barncancerfonden och där Vitamin Well matchar deltagarnas anmälningsavgifter, upp till 2000 startande.

Idén med Vitamin Well Run of Hope är att vem som helst ska kunna stå som arrangör för ett lopp och samla in pengar till Barncancerfonden. Startavgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Flera av Vitamin Wells ambassadörer kommer att engagera sig samt delta i välgörenhetsloppet. En av dem som även i år ställer upp som ambassadör är artisten Petter.

-Barn ska inte dö i cancer, så är det bara. Om jag kan bidra till ett välgörenhetslopp där vi samlar in mer pengar till Barncancerfondens viktiga arbete, dessutom tillsammans med mina vänner på Vitamin Well, så gör jag det. Jag bevittnade ett otroligt engagemang förra året och det är jag gärna del av i år igen.

– Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och14 år. För att vi en dag ska nå vår vision – att utrota barncancer, krävs det mer pengar till forskningen. Därför är det fantastiskt att så många väljer att arrangera och delta i Vitamin Well Run of Hope och på så sätt bidra i kampen mot barncancer, säger Jonas Karlsson, projektledare på Barncancerfonden.

– Barn och unga ligger oss varmt om hjärtat och därför är det både naturligt och viktigt för oss att stötta Barncancerfonden. Vitamin Well Run of Hope förenar träning och hälsa med ett viktigt ändamål. Tillsammans kan många starka ben ge ett betydande bidrag till forskning för att fler barn ska överleva cancer, säger Mariette Wolfers, Marknadschef Norden Vitamin Well.

Fakta om Vitamin Well Run of Hope

 

  • Vitamin Well of Hope genomförs den 7 oktober 2017.
  • Vem som helst kan arrangera ett lopp. Det är gratis att registrera sig som arrangör.
  • Vem som helst kan delta. Det kostar 50 kronor att anmäla sig och anmälningsavgiften går oavkortat till      Barncancerfonden.
  • Ett gäng kompisar eller kollegor kan köpa ett paket om max åtta startplatser för 400 kronor.
  • Vitamin Well matchar alla startavgifter upp till 2000 startande. Det innebär att Vitamin Well, för de första 2000 anmälda deltagarna, ger 50 kr till Barncancerfonden.
  • Vitamin Well kommer att vara värd för lopp i bland annat Sundsvall, Malmö, Göteborg och Stockholm.
  • Målet för 2017 är att Vitamin Well Run of Hope ska genomföras på minst 150 platser.
  • Bilder från Vitamin Well Run of Hope samlas under #vitaminwellrunofhope

 

Om Barncancerfonden

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s