Fotografiska höjer inträdet för män under kvinnodagen

Fotografiska uppmärksammar Internationella kvinnodagen idag genom att höja entrén med 13% för män. Summan vi får in skänkes till Rättviseförmedlingen. 

Internationella kvinnodagen, 8 mars, uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En mycket påtaglig ojämställdhet här i Sverige är att kvinnor fortfarande tjänar mindre än män. Siffrorna i SCB:s senaste kartläggning visar att män får 13 procent mer i lön än kvinnor.

För att uppmärksamma detta och skapa samtal kommer därför Fotografiska att höja entrén med 13% för män under den Internationella kvinnodagen 8 mars. Det innebär att män betalar 146 kr och 90 öre i entré istället för ordinarie entrépris 130 kr. De extra intäkterna under denna dag skänker Fotografiska till Rättviseförmedlingen.

– En och annan kanske blir upprörd över vår tillfälligt höjda entré, men vi gör det för att uppmärksamma en stor orättvisa i samhället och förhoppningsvis bidra till samtal och diskussioner startas. Fotografiska ska vara en inkluderande plats och vi tycker att det är viktigt att arbeta för demokrati och allas lika värde, säger Karl Skoog, marknadschef på Fotografiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s